Click on the slide!

Vacaville Museum

Vacaville, CA

The Vacaville Museum is located in a neighbor- hood of historic Victorian homes beside the city's famous Buck Mansion.

 

The museum is set back from the street to respect those setbacks of its neighbors. The key challenge of this project was to bring the program of required spaces together in a way that would allow the deep setback at the front courtyard to preserve the two mature walnut trees while providing space for the two-story, 7500 square foot building and the on-site parking to the south.

 

In keeping with the historical character of its neighbors, the new museum's design incorporates traditional details, proportions and materials. Building materials were selected from those found in the surrounding neighborhood and include brick, cement plaster, painted wood trim and natural concrete found at the fence column caps and courtyard benches.

 

Programmed spaces include the lobby, gift shop, main exhibition space, shipping/receiving area, collection storage and board room on the second floor which overlooks the courtyard to the north through the bay windows.

 

 

Architect of Record:  Boles, Henley & Watson

Robert Henley, Project Captain

Click on the slide!

Vacaville Museum

Vacaville, CA

The Vacaville Museum resides in a neighbor- hood of historic Victorian homes beside the city's famous Buck Mansion.

 

The museum is set back from the street to respect those setbacks of its neighbors. The key challenge of this project was to bring the program of required spaces together in a way that would allow the deep setback at the front courtyard to preserve the two mature walnut trees while providing space for the two-story, 7500 square foot building and the on-site parking to the south.

 

In keeping with the historical character of its neighbors, the new museum's design incorporates traditional details, proportions and materials. Building materials were selected from those found in the surrounding neighborhood and include brick, cement plaster, painted wood trim and natural concrete found at the fence column caps and courtyard benches.

 

Programmed spaces include the lobby, gift shop, main exhibition space, shipping/receiving area, collection storage and board room on the second floor which overlooks the courtyard to the north through the bay windows.

 

 

Architect of Record:  Boles, Henley & Watson

Robert Henley, Project Captain

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks